Loading...
PRODEJNA OTEVŘENA I O VÍKENDU! Otevírací doba přes víkend: So 11h - 18h a Ne 13h - 19h. Těšíme se na Vás!

THC-P: Nová hvězda mezi kanabinoidy

THC-P: Nová hvězda mezi kanabinoidy

Když HHC přestane stačit

Mezinárodní trh s kanabinoidy zažívá v posledních pár letech opravdovou renesanci. Mnoho států napříč celým světem přestává konopí vnímat jako hrozbu a zákony se postupně rozvolňují. To mělo za výsledek povolení prodeje kanabinoidu CBD, potom i HHC a dnes už se jen jedním písmenkem lišíme od oné kýžené zakázané látky, kterou bychom si nejraději všichni kupovali. Na trh totiž nyní přichází nejnovější objev konopných badatelů, THC-P!

Co je vlastně THC-P?

To všechno zní sice moc pěkně, ale co to vlastně to THC-P je? Tetrahydrocannabinol-P je velmi silný kanabinoid, který se svými účinky velmi podobá klasickému THC. Největší rozdíl je však v tom, že je mnohonásobně silnější. Podle některých studií až 30krát, výzkumu však neexistuje dostatek pro potvrzení tohoto tvrzení. Byl vytvořen v italské laboratoři v roce 2019.

Účinky THC-P

Vzhledem k tomu, že působí na receptory CB1 a CB2, stejně jako klasické THC, má podobné účinky. Ty zahrnují především uvolněný pocit v těle, pocity radosti a euforie, zvýšenou chuť k jídlu a ospalost. stejně tak zahrnuje užívání THC-P stejné vedlejší účinky jako THC. To je především nevolnost, motání hlavy a sucho v ústech. Vzhledem k tomu, že je THC-P násobně silnější však většinou k navození stavu stačí menší množství, než by tomu bylo s klasickým THC. Je tedy třeba se mít na pozoru při prvních experimentech s tímto novým kanabinoidem.

Výzkum THC-P

Jak již bylo řečeno, THC-P bylo objeveno v roce 2019 italskými vědci. Od té doby však nebylo provedeno mnoho studií s tímto subjektem. Veškeré potenciální zdravotní výhody proto zůstávají nezjištěny. Předběžné výzkumy a především taky podobnost s THC však naznačují, že by THC-P mohlo mít protizánětlivé a analgetické (tlumící bolest) účinky. Mohlo by také zabírat proti úzkostem a může pomoct s chutí k jídlu při poruchách příjmu potravy.

Pro definitivní potvrzení všech těchto účinků je však stále potřeba mnohem více výzkumu.

THC-P vs. HHC

Každého jistě tedy napadne otázka, co je silnější, HHC nebo THC-P? Pravdou je, že to nelze momentálně jednoznačně říct. Není dostatek vědecky podložených výzkumů a musíme se tedy spoléhat jenom a pouze na recenze a osobní zážitky uživatelů. Je nutné taky poznamenat, že konopí jako takové na každého působí úplně jinak a není tedy jednoduché jeho účinky srovnávat. Pokud si však chcete vyzkoušet, jak co funguje na vlastní kůži, koukněte na naši kategorii Produkty sušeného konopí.

Štítky: Novinky Konopí THC-P

Volejte
+420 608 091 166
Po - Pá: 09:00 - 18:00
Pište
poradna a objednávky
Přihlaš se a získej slevu!
Odebírat novinky

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.