Loading...
PRODEJNA OTEVŘENA I O VÍKENDU! Otevírací doba přes víkend: So 11h - 18h a Ne 13h - 19h. Těšíme se na Vás!

O původu cartridgí

O původu cartridgí

Kde se vlastně všechny berou?

Cartridge s konopným extraktem pro vaporizační pera se během posledních dvou let rozšířily na trhu s kanabinoidy rychleji, než rýma ve špekovém kolečku. Není se čemu divit, keramické cartridge s koncentrátem voskového typu jsou velmi diskrétní, praktické a někdy až přehnaně účinné. Ale odkud se všechny ty cartridge vlastně vzaly? Kdo a kde je vyrábí? A na jakém principu vlastně fungují? Čtěte dál a dozvíte se všechno tohle a mnohem více!

Jak Cartridge fungují

Cartridge určené k vaporizaci se skládají z několika částí:

  • Nahřívací tělísko: kovová část uprostřed cartridge, kterou se šíří teplo

  • Nádržka: sklíčko okolo cartridge, které vevnitř drží konopný extraktem

  • Náústek: patří mezi rty a slouží k doručování potahů z cartridge

  • Baterie/VapePen: vaporizační pero, do kterého je cartridge našroubovaná

Fungují na jednoduchém principu. Cartridge je naplněná konopným extraktem a ten se za pomocí nahřívacího tělíska zahřeje přesně na takovou teplotu, aby se začal vypařovat. To je možné za pomocí nabitého vaporizačního pera, které slouží jako zdroj energie. Výpar je dál veden filtrem ve spodní části nahřívacího tělíska rovnou do náústku. Takto nahřátou páru už lze v klidu inhalovat. Některé VapePeny mají nastavitelné možnosti různých teplot a intenzit potahů.

Výroba Cartridgí a jejich náplní

Klíčovou součástí každé cartridge je samozřejmě její náplň. Ta může mít buď podobu extraktu nebo koncentrátu. Dále se ještě dělí na destiláty ( důkladně vyfiltrované oleje, téměř bez obsahu terpenů), celospektrální extrakty (většinou získáváné z konkrétních odrůd technikami, které zachovávají původní terpeny a kanabinoidy) a nebo konopnou pryskyřici (vyrobená za použití tepla a tlaku). Tyto extrakty se nejčastěji vyrábějí v laboratořích v Kanadě, nebo třeba ve Švýcarsku.

Během destilace, což je nejčastější výrobní postup u náplní do cartridgí, je konopný extrakt zbaven skoro všech přirozeně se vyskytujících terpenů. Terpeny jsou v konopí a mnoha dalších věcech zodpovědné za jejich aroma a chuť(mimo jiné). V cartridgích ovlivňují příchutě a právě proto se přimíchávají do čistých extraktů. Terpeny jsou přírodně vyextrahovány buď přímo z konopí, nebo z jiných rostlin. Různé kombinace mohou vytvořit všelijaké příchutě, proto je možné narazit třeba i na žvýkačkové cartridge.

Dalším a posledním krokem ve výrobě je naplnění prázdné nádržky ochuceným extraktem. To se většinou dělá na výrobních linkách. Každá společnost používá trošku jiný postup, princip je však u všech podobný. Náplň se lije do spodních dílů až po okraj. Horní díl s náústkem je přišroubován nakonec. Někde se to dělá ručně, někde plně automaticky a někde půl napůl. Většina cartridgí na evropském trhu je kompletována v Asii, a to i s extrakty vyráběnými jinde, protože skleněné, keramické a kovové součástky se vyrábí v tamních továrnách.

Druhy cartridgí

Závit 510: Cartridge se závitem typu 510 je tím nejběžnějším typem cartridgí, se kterým se můžeme setkat. Jsou to takové ty typické cartridge s keramickým náústkem a s kovovým závitem na přišroubování k vaporizačnímu peru, nebo nějaké jiné nahřívací baterii. Vnitřek cartridge, přes která se filtruje výpar, bývá buď z vaty, nebo z keramiky. Keramické jádro mají například cartridge od značky CCELL. Chuť je díky němu příjemnější a potahy méně dráždivé.

Jednorázová pera: Dalším typem "cartridge", se kterým se můžeme setkat, jsou jednorázová vaporizační pera se zabudovanou nádobkou na extrakt. Náplň bývá často stejná jako v cartridgích, proto je nabídka příchutí a kombinace a intenzity kanabinoidů stejně široká, jako u cartridgí typu 510. Nejdou doplnit a jsou po vypotřebení nepoužitelná.

Pod cartridge: Takzvané pody jsou v současnosti spíš běžnější pro elektronické cigarety, než pro konopné extrakty. Jedná se o velké nádržky, většinou s objemem v rozmezí 2-3 ml, které jsou znovu doplnitelné. Většinou bývají kompatibilní jen se specifickým zařízením a skupenstvím náplně.

Na konec

Cartridge jsou skvělou volbou pro všechny kuřáky, kteří se chtějí vyhnout nepříjemným zdravotním komplikacím spojením s kouřením všeho možného. Všechny cartridge na našem trhu byly podrobeny důkladným testům a pokud si ji tedy koupíte z legitimního obchodu, není se čeho bát. Kvůli chuti a příjemnému vaporizačnímu požitku se však rozhodně vyplatí hledat cartridge od autorizovaných značek. Třeba ty od CCELLU, které skvěle pasují i do jejich vaporizačních per.

Štítky: Novinky Konopí THC-P Informace a vzdělávání CBD HHC

Volejte
+420 608 091 166
Po - Pá: 09:00 - 18:00
Pište
poradna a objednávky
Přihlaš se a získej slevu!
Odebírat novinky

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.