Loading...
PRODEJNA OTEVŘENA I O VÍKENDU! Otevírací doba přes víkend: So 11h - 18h a Ne 13h - 19h. Těšíme se na Vás!

DynaVap: Vaporizér do každého počasí

DynaVap: Vaporizér do každého počasí

Jde to i analogově

Ruční mechanické vaporizéry DynaVap jsou na širokém a stále se měnícím vapovacím trhu skutečným unikátem. Doopravdy není mnoho zařízení, se kterými by si člověk mohl svou oblíbenou herbu vychutnat vaporizačně, aniž by kouřil, a ještě k tomu ani nepotřeboval baterky. Vlastně jediné, co k chodu tohoto skvělého vapepenu potřebujete, je tryskový zapalovač a nějaká náplň. Jak přesně ale DynaVapy fungují? Jak se správně používají a čistí? Odkud vlastně pocházejí a jak vznikly? Pokud vás zajímá odpověď na alespoň jednu z těchto otázek, neváhejte a čtěte dál!

Vaporizér The M od značky DynaVap, během plnění konopnou sušinou

Uživatelsky nenáročný vaporizér

Použití tohoto ručního vaporizéru je ještě mnohem jednodušší, než motání jointů, ba co víc, je to stejně jednoduché, jako nabití a odpálení kotle v bongu.

Vlastně vše, co se po majiteli DynaVapu požaduje, je jeho otevření, naplnění a nahřátí. Jediné, co člověk musí mít ještě na paměti, je systém cvakání čepičky. Ten je velice jednoduchý. Při nahřívání, které doporučujeme dělat tryskovým zapalovačem, ale které jde v podstatě třeba i lupou, uslyšíte po chvilce výrazné kovové cvaknutí. Toto cvaknutí značí, že byla dosažena ta optimální teplota a vy tedy můžete spokojeně začít bafat. Po chvilce příjemného vapování klik uslyšíte ještě jednou. To zas znamená, že zařízení vychladlo a je čas na přebití, nebo druhé nahřátí, pokud v čepičce ještě něco zbylo.

Tento mechanismus, na kterém fungují všechny modely a varianty vaporizérů značky DynaVap, je možný díky patentované technologii VapCap, neboli kovové čepičce zařízení.

Vaporizér The M od značky DynaVap, po nacpání konopnou sušinou

Spolehlivý mechanický instrument

Výrobky značky DynaVap patří díky kvalitním použitým materiálům a precizní odborné výrobě k těm nejspolehlivějším zařízením ve svém odvětví. Nemusíte se bát vybité baterie, kabelu přežvýkaného domácím mazlíčkem nebo mladým potomkem a ani zkřivení a následné rozbití drobných elektronických součástek z drahých kovů. Jak ale v DynaVapu docílili spolehlivého mechanického vaporizéru?

Vše je umožněno již zmiňovanou revoluční technologií jménem VapCap. To je ta kovová čepička, kterou mají všechny modely stejnou, a která se nahřívá. Ta je vyrobená ze speciální slitiny dvou různých kovů, která dokonale vede teplo a udrží se dlouho přesně na té správné teplotě, aby se z bylinného materiálu začaly vypařovat aktivní látky. Stejně jako dobře v předehřáté troubě.

To je vlastně princip, na kterém je založená celá vaporizace jako taková. Rostlinný materiál nehoří a nevytváří žádný dým, jak je tomu při kouření. Místo toho je zahříván na optimální teplotu, kdy se z něj začnou vypařovat aktivní látky i všechna aromatika v podobě vodních par. Pro vaše plíce je to tedy stejně náročné, jako se procházet mlhou, nebo možná spíš jako pobyt v parní sauně. Oproti rakovinotvornému kouření je to rozhodně mnohonásobně zdravější varianta.

Vaporizéry Omni, THe M, The B a WonG od značky DynaVap

Skoro deset let na trhu

Firma DynaVap byla založena v roce 2015, s myšlenkou mechanického vaporizéru, který by k chodu nevyžadoval žádné baterie, si však její zakladatel pohrával již dlouho předtím. Úplně první verze DynaVapů byly skleněné, se sítkem a odjímatelnou kovovou čepičkou, která se od té doby v podstatě nezměnila. Problémem však bylo, že se samozřejmě velmi často rozbíjely a samotná výroba těchto skleněných trubiček nebyla jednoduchá.

Právě proto bylo dalším krokem vyvinutí vaporizéru, který by byl z odolnějších a snadněji opracovatelných materiálů. Tak přišel na svět model Ti Woody, který byl složený ze dřevěného těla a náústku a titanové špičky s čepičkou. Tento dřevěný prototyp měl však jisté vady a proto po jeho vyprodání přišli ve firmě raději s novými modely, místo toho, aby pokračovali v prodeji Ti Woody. V současné době je jediným vaporizerém, kde se používá dřevo, typ WonG.

Po problémech s dřevěnou konstrukcí se v dalších letech DynaVap rozhodl pokračovat spíš směrem celo-kovových vaporizérů. A tak vznikly vaporizéry Omni a „M“ , dvě vlajkové lodě celé společnosti. Omni je vyroben z titanu a precizně uzpůsoben, s několika průduchy, na tu nejlepší možnou airflow. Naproti tomu „M“ je vyroben z nerezové oceli lékařské kvality, díky které je velmi robustní a odolný, je tedy vhodnou volbou pro všechny venkovní vaporizační zážitky.

A v neposlední řadě byl v posledním roce představen model se jménem The B. Tento typ DynaVapu se úplně skvěle hodí pro začátečníky, díky své jednoduché konstrukci, která nevyžaduje moc údržby a silikonovému rukávu pro co nejjednodušší manipulaci. Pokud jste ve světě vaporizace úplně noví, model The B je i díky své přiměřené ceně tou pravou volbou pro vás!

Díky již popsané nahřívací čepičce, sdílejí všechny typy vaporizérů DynaVap stejnou skvěle plnou chuť a objemný výpar, který i letité kuřáky nenechá chladnými. Stejně se však každý rok firma vytasí s novými, aktualizovanými verzemi již existujících modelů, kde pokaždé dotáhnou nově objevené mouchy a vady.

Vaporizér od značky DynaVap, po perfektním vyčištění

Čištění a údržba

Pokud si najednou všimnete, že vaporizér působí zacpaně a prostě už netahá tak dobře jako kdysi, je možná na čase DynaVap vyčistit. Není si však vůbec proč zoufat, tento proces je podobně jednoduchý, jako používání samotné. Stačí se vyvarovat několika kritickým přešlapům a nemůže se vůbec nic stát.

Úplně základním pravidlem je to, že by se žádná část zařízení neměla dlouhodobě namáčet! Nenechávejte ho tedy vylouhovat přes noc v nějaké čisticí směsi, pokud tak však přeci jen z nějakého důvodu učiníte, dbejte zvýšené opatrnosti při schnutí, nechcete určitě do procesu vaporizace přimíchávat žádnou chemikálii, která nemá nic společného s bylinným materiálem. Vřele tedy doporučujeme nechat DynaVapy schnout alespoň 24 hodin před dalším použitím.

K vyčištění ve většině případů bohatě stačí mýdlová voda. Opatrně s technickým lihem a jinými hořlavými přípravky, které by mohly v zařízení zůstat a následně buď „blafnout“ a nebo se vypařit spolu s konopím při používání vaporizéru.

Pro vyčištění samotného těla je postup stejný. Prostě propláchnout mýdlovou vodou, nebo nějakým neparfémovaným a nedráždivým čistícím přípravkem. K dobré průchodnosti se také doporučuje občas projet zařízení vatičkou.

Mechanický vaporizér The M od značky DynaVap při nahřívání

Osobní zkušenosti

S aparáty od značky DynaVap máme sami bohaté zkušenosti nejen od zákazníků, ale i vlastní. Ohlas je univerzálně pozitivní a zatím jsme nemuseli ani jeden kus reklamovat kvůli nízké kvalitě nebo výrobním vadám. Je to vážně poctivě vyrobený kousek řemeslnického umu.

Pocitově by se DynaVap dal zařadit mezi „šlukovky“ světa vaporizérů. Při užívání mají velice podobný feel, jako klasické skleněné dýmky. Přestože se tedy jedná o vaporizér, pro zvyklé kuřáky nabízí zajímavou alternativu v podobě zážitku, který je sice vaporizační, ale pocitově a chuťově má velmi blízko k zážitku kuřáckému.

Zajímavostí například také je, že se správnou přípojkou, se dají DynaVapy krásně připojit třeba i na skleněný bong. Na to nejlépe funguje široký dřevěný model WonG, ale s jednoduchým gumovým adaptérem to je možné se všemi modely DynaVapů. Ve firmě si dokonce vyrábějí svoje vlastní, kovové bongy, které tímto způsobem fungují bezkonkurenčně nejlíp!

Rozloučíme se drobným typem. A to jak nejlépe využít potenciál zařízení a co nejrychleji ho zahřát. Jako se vším ostatním spojeným s tímto skvělým vapepenem, je i tato část velmi jednoduchá a vlastně i docela intuitivní. Prostě a jednoduše s vapíkem otáčejte kolem dokola, zatímco ho žhavíte. Tím se teplo rovnoměrně rozloží a bylinný materiál se využije úplně všechen.

Tak ať se vám to dobře vypařuje!

Štítky: Novinky Konopí Informace a vzdělávání Recenze a Unboxing

Volejte
+420 608 091 166
Po - Pá: 09:00 - 18:00
Pište
poradna a objednávky
Přihlaš se a získej slevu!
Odebírat novinky

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.