Konopný olej ze semen jihočeský 250ml

Jihočeský za studena lisovaný z konopných semínek.
Kč276.00
Tax included
Payment visa googlewallet mastercard americanexpress

Panenský konopný olej 250ml

Olej s víceúčelovým využitím. Funguje jako potravina, přísada do kosmetiky, nebo také jako mořidlo na dřevo.

Vnitřní užití - konopný olej jako potravina

Konopný olej se získává lisováním semínek z rostliny Cannabis Sativa a je obecně považován za nejvhodnější rostlinný olej, v lecčem předčí i ten nejznámější olivový. Za nejdůležitější je třeba zmínit přítomnost esenciálních mastných kyselin omega 3 a 6. Konopný olej obsahuje přes 80% polynenasycených mastných kyselin, je bohatým zdrojem kyseliny alfa-linolenové (omega-3), které obsahuje cca 15-30% a kyseliny linolové (omega-6), které obsahuje cca 45-60%. Jinými slovy poměr omega-3/omega-6 mastných kyselin v konopném oleji (1:2 až 1:3) je optimální pro lidské zdraví. Olej také obsahuje např. vitamín D, který posiluje imunitu a má prokazatelné protivirové účinky nebo kyselinu gama-linolenovou - GLA (1 až 4%), která z něj dělá jeden z nejcennějších olejů rostlinného původu. Tato kyselina je 100% využitelná a vzájemně se doplňuje s EPA a DHA, které jsou obsažené v rybím tuku. pomáhá udržovat zdravou kůži, hladinu cholesterolu a glukozy v krvi, harmonizuje tělesné procesy a tím podporuje přirozenou obranyschopnost.

Čím konopný olej potěší naše tělo?
•    25 % proteinů – aminokyseliny tvoří složku stavební tkáně
•    31 % tuku – zejména esenciální mastné kyseliny – omega 6 a omega 3 (takové si tělo nedokáže samo vytvořit a je závislé na jejich přísunu z jídla, jejich účinek spočívá v minimalizaci zánětů v organismu, brání degenerativním změnám buněk např.rakovině)
•    34 % sacharidů
•    minerály – hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek
•    vitamíny – A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K

Olej se používá zejména za studena – buď pro přímou konzumaci nebo pro dochucení salátů, pomazánek, marinád a studených omáček, stejně jako dochucovadlo do zálivek a již hotových pokrmů teplé kuchyně. Může se ovšem využít i pro dušení a vaření v páře. Není vhodný ke smažení, bod zakouření je při 165 stupňů (bod zakouření je číslo, které nám určuje kdy se olej začíná přepalovat a není vhodný ke konzumaci), většinou smažíme při teplotě blízké 200 stupňům.

Při pravidelné denní konzumaci 15-30ml konopného oleje můžeme asi za 2-4 týdny pozorovat zlepšení stavu pokožky, za 2-4 měsíce dojde k citelnému zpevnění nehtů. Nejdéle po 6-8 měsících se také vlasy stávají silnějšími a odolnějšími. Pacienti s atopickou dermatitidou, akné, psoriázou a dalšími kožními problémy vypozorovali po pravidelném užívání "malého panáka" konopného oleje výrazné zmenšení kožních problémů a zlepšení jejich pokožky.

Nutriční hodnoty pro 100g:

energetická hodnota: 3684 kJ/896 kcal
tuky: 99,6g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 9,3g
sacharidy: <0,1g
- z toho cukry: <0,1g
bílkoviny: <0,1g
sůl: 0,5g

Vnější užití - konopný olej jako kosmetika

Konopným olejem pro krásu!

1. Je perfektní pro mastnější pleť

Konopný olej je skvělý pro péči o všechny typy pleti. Často ho najdeme v kosmetice pro problematickou a mastnou pokožku. Je totiž lehký, nepřemašťuje pokožku, naopak ji harmonizuje, antibakteriální účinky a pomáhá při kožních problémech.

2. Užije si ho i suchá pokožka

Konopný olej je ovšem vhodný i pro suchou a zralou pokožku. Konopná kosmetika má blahodárné účinky díky vysokému obsahu vitaminů a mastných nenasycených kyselin. Pokožku chrání, zjemňujezvláčňuje, napomáhá její regeneraci a udržuje ji svěží.

3. Je to takový trochu zázračný olej

Konopný olej pokožku zklidňuje, vyživuje a podporuje její krásný a zdravý vzhled. My v naší kosmetice používáme zásadně nejkvalitnější bio konopný olej lisovaný za studena, takže Vaše pleť dostane jen to nejlepší. Kosmetika s konopným olejem je perfektní pomocník pro přírodní péči o pleť.

4. Posiluje nehty, přirozeně chrání před ultrafialovým zářením a vyživuje vlasy

Pokud máte problémy s vlasy či nehty, určitě neváhejte a vyzkoušejte konopný olej ještě dnes. Při správném užívání se můžete těšit rychlých výsledků.

Konopný olej najdete v kosmetice pod názvem Cannabis Sativa Seed Oil, v mýdlech jako Sodium Hempseedate, tedy zmýdelnatěný konopný olej.

Snadno se vstřebává, proniká hluboko do pokožky a poskytuje:

  • Jemnější, mladistvější a zdravější pokožku

  • Hydrataci, která zvyšuje jemnost a hladkost pokožky, čímž dochází k omezení výskytu jemných vrásek, strií a oděrek.

  • Protizánětlivé a zklidňující účinky, jež omezují příznaky pleťových problémů souvisejících s akné, lupénkou, ekzémem a fibromyalgií.


Díky profilu esenciálních mastných kyselin, který je velice podobný profilu přirozených tuků v pokožce, mírní konopný olej okamžitě účinky dehydratace, což je stav, který může vést ke vzniku vrásek a dalších známek stárnutí. Konopný olej proniká hluboko do tkáně a pomáhá hojit suchou pokožku i menší popáleniny. Konopný olej pokožku zjemňuje a zvyšuje její pružnost, neboť proniká mezi povrchové buňky, pomáhá je promazat, omezuje loupání a oživuje mezibuněčnou strukturu pokožky.

Studie prokázaly, že protizánětlivé účinky esenciálních mastných kyselin obsažených v konopném oleji mohou dále přispět k hojení menších oděrek a akné. Ze studií rovněž vyplývá, že při lokální aplikaci mohou polynenasycené esenciální mastné kyseliny přinést úlevu při takových onemocněních kůže, jako je neurodermatitida, suchá pokožka, atopický ekzém a lupénka. Tyto studie poukázaly konkrétně na procesy praskání či šupinatění pokožky, které byly zvráceny při využívání takových produktů k péči o pokožku, jež obsahovaly omega-6 mastné kyseliny. Kromě toho mohou prokázané protizánětlivé vlastnosti těchto esenciálních mastných kyselin pomoci při hojení a zlepšování vzhledu pokožky poškozené častým pobytem na slunci a procesem stárnutí.

Konopný olej může posloužit jako krém na boty, mořidlo na dřevo, nebo i jako surovina pro další výrobu - nejčastější produkty z konopného oleje jsou mastičky, šampóny, mýdla, krémy a balzámy.

 

Uchovávejte olej v chladu a temnu od 5° do 15 °C. Světlo je totiž největší nepřítel plnohodnotných olejů, protože mnohonásobně urychluje reakci mastných kyselin se vzdušným kyslíkem. Navíc ve studeném oleji probíhá mnohem méně reakcí a pomaleji, vedoucích k jeho znehodnocení. Po otevření olej uchovejte v chladničce a spotřebujte do 3 měsíců.

Konopný olej nemá žádné psychotropní účinky, jelikož se vyrábí z konopných semínek. Látka THC, která je zodpovědná za tyto účinky je obsažena pouze v listech a květech konopí. Může se ovšem stát, že semínko přijde do styku s květem či listem - může se otřít, čímž na sebe nanese pryskyřici obsahující THC. Podíl je ovšem tak malý, že po konzumaci nemá na tělo žádný vliv.

Minimální trvanlivost uvedena na obalu.

Výrobce:

Hemp Production CZ, s.r.o.
Chraštice 7
Březnice
Česká republika

Panenský konopný olej 100ml

Olej s víceúčelovým využitím. Funguje jako potravina, přísada do kosmetiky, nebo také mořidlo na dřevo.

Vnitřní užití - konopný olej jako potravina

Konopný olej se získává lisováním semínek z rostliny Cannabis Sativa a je obecně považován za nejvhodnější rostlinný olej, v lecčem předčí i ten nejznámější olivový. Za nejdůležitější je třeba zmínit přítomnost esenciálních mastných kyselin omega 3 a 6. Konopný olej obsahuje přes 80% polynenasycených mastných kyselin, je bohatým zdrojem kyseliny alfa-linolenové (omega-3), které obsahuje cca 15-30% a kyseliny linolové (omega-6), které obsahuje cca 45-60%. Jinými slovy poměr omega-3/omega-6 mastných kyselin v konopném oleji (1:2 až 1:3) je optimální pro lidské zdraví. Olej také obsahuje např. vitamín D, který posiluje imunitu a má prokazatelné protivirové účinky nebo kyselinu gama-linolenovou - GLA (1 až 4%), která z něj dělá jeden z nejcennějších olejů rostlinného původu. Tato kyselina je 100% využitelná a vzájemně se doplňuje s EPA a DHA, které jsou obsažené v rybím tuku. pomáhá udržovat zdravou kůži, hladinu cholesterolu a glukozy v krvi, harmonizuje tělesné procesy a tím podporuje přirozenou obranyschopnost.

Čím konopný olej potěší naše tělo?
•    25 % proteinů – aminokyseliny tvoří složku stavební tkáně
•    31 % tuku – zejména esenciální mastné kyseliny – omega 6 a omega 3 (takové si tělo nedokáže samo vytvořit a je závislé na jejich přísunu z jídla, jejich účinek spočívá v minimalizaci zánětů v organismu, brání degenerativním změnám buněk např.rakovině)
•    34 % sacharidů
•    minerály – hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek
•    vitamíny – A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K

Olej se používá zejména za studena – buď pro přímou konzumaci nebo pro dochucení salátů, pomazánek, marinád a studených omáček, stejně jako dochucovadlo do zálivek a již hotových pokrmů teplé kuchyně. Může se ovšem využít i pro dušení a vaření v páře. Není vhodný ke smažení, bod zakouření je při 165 stupňů (bod zakouření je číslo, které nám určuje kdy se olej začíná přepalovat a není vhodný ke konzumaci), většinou smažíme při teplotě blízké 200 stupňům.

Při pravidelné denní konzumaci 15-30ml konopného oleje můžeme asi za 2-4 týdny pozorovat zlepšení stavu pokožky, za 2-4 měsíce dojde k citelnému zpevnění nehtů. Nejdéle po 6-8 měsících se také vlasy stávají silnějšími a odolnějšími. Pacienti s atopickou dermatitidou, akné, psoriázou a dalšími kožními problémy vypozorovali po pravidelném užívání "malého panáka" konopného oleje výrazné zmenšení kožních problémů a zlepšení jejich pokožky.

Nutriční hodnoty pro 100g:

energetická hodnota: 3684 kJ/896 kcal
tuky: 99,6g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 9,3g
sacharidy: <0,1g
- z toho cukry: <0,1g
bílkoviny: <0,1g
sůl: 0,5g

Vnější užití - konopný olej jako kosmetika

Konopným olejem pro krásu!

1. Je perfektní pro mastnější pleť

Konopný olej je skvělý pro péči o všechny typy pleti. Často ho najdeme v kosmetice pro problematickou a mastnou pokožku. Je totiž lehký, nepřemašťuje pokožku, naopak ji harmonizuje, antibakteriální účinky a pomáhá při kožních problémech.

2. Užije si ho i suchá pokožka

Konopný olej je ovšem vhodný i pro suchou a zralou pokožku. Konopná kosmetika má blahodárné účinky díky vysokému obsahu vitaminů a mastných nenasycených kyselin. Pokožku chrání, zjemňujezvláčňuje, napomáhá její regeneraci a udržuje ji svěží.

3. Je to takový trochu zázračný olej

Konopný olej pokožku zklidňuje, vyživuje a podporuje její krásný a zdravý vzhled. My v naší kosmetice používáme zásadně nejkvalitnější bio konopný olej lisovaný za studena, takže Vaše pleť dostane jen to nejlepší. Kosmetika s konopným olejem je perfektní pomocník pro přírodní péči o pleť.

4. Posiluje nehty, přirozeně chrání před ultrafialovým zářením a vyživuje vlasy

Pokud máte problémy s vlasy či nehty, určitě neváhejte a vyzkoušejte konopný olej ještě dnes. Při správném užívání se můžete těšit rychlých výsledků.

Konopný olej najdete v kosmetice pod názvem Cannabis Sativa Seed Oil, v mýdlech jako Sodium Hempseedate, tedy zmýdelnatěný konopný olej.

Snadno se vstřebává, proniká hluboko do pokožky a poskytuje:

  • Jemnější, mladistvější a zdravější pokožku

  • Hydrataci, která zvyšuje jemnost a hladkost pokožky, čímž dochází k omezení výskytu jemných vrásek, strií a oděrek.

  • Protizánětlivé a zklidňující účinky, jež omezují příznaky pleťových problémů souvisejících s akné, lupénkou, ekzémem a fibromyalgií.


Díky profilu esenciálních mastných kyselin, který je velice podobný profilu přirozených tuků v pokožce, mírní konopný olej okamžitě účinky dehydratace, což je stav, který může vést ke vzniku vrásek a dalších známek stárnutí. Konopný olej proniká hluboko do tkáně a pomáhá hojit suchou pokožku i menší popáleniny. Konopný olej pokožku zjemňuje a zvyšuje její pružnost, neboť proniká mezi povrchové buňky, pomáhá je promazat, omezuje loupání a oživuje mezibuněčnou strukturu pokožky.

Studie prokázaly, že protizánětlivé účinky esenciálních mastných kyselin obsažených v konopném oleji mohou dále přispět k hojení menších oděrek a akné. Ze studií rovněž vyplývá, že při lokální aplikaci mohou polynenasycené esenciální mastné kyseliny přinést úlevu při takových onemocněních kůže, jako je neurodermatitida, suchá pokožka, atopický ekzém a lupénka. Tyto studie poukázaly konkrétně na procesy praskání či šupinatění pokožky, které byly zvráceny při využívání takových produktů k péči o pokožku, jež obsahovaly omega-6 mastné kyseliny. Kromě toho mohou prokázané protizánětlivé vlastnosti těchto esenciálních mastných kyselin pomoci při hojení a zlepšování vzhledu pokožky poškozené častým pobytem na slunci a procesem stárnutí.

Konopný olej může posloužit jako krém na boty, mořidlo na dřevo, nebo i jako surovina pro další výrobu - nejčastější produkty z konopného oleje jsou mastičky, šampóny, mýdla, krémy a balzámy.

 

Uchovávejte olej v chladu a temnu od 5° do 15 °C. Světlo je totiž největší nepřítel plnohodnotných olejů, protože mnohonásobně urychluje reakci mastných kyselin se vzdušným kyslíkem. Navíc ve studeném oleji probíhá mnohem méně reakcí a pomaleji, vedoucích k jeho znehodnocení. Po otevření olej uchovejte v chladničce a spotřebujte do 3 měsíců.

Konopný olej nemá žádné psychotropní účinky, jelikož se vyrábí z konopných semínek. Látka THC, která je zodpovědná za tyto účinky je obsažena pouze v listech a květech konopí. Může se ovšem stát, že semínko přijde do styku s květem či listem - může se otřít, čímž na sebe nanese pryskyřici obsahující THC. Podíl je ovšem tak malý, že po konzumaci nemá na tělo žádný vliv.

Minimální trvanlivost uvedena na obalu.

Výrobce:

Hemp Production CZ, s.r.o.
Chraštice 7
Březnice
Česká republika

2010000125
6 Items
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.